V zaprtih prostorih je v zraku veliko snovi, ki so lahko škodljive za naš imunski sistem. Zlasti ljudje z alergijami potrebujejo čisti zrak v svojem domu, da zaščitijo svoje zdravje. V nasprotnem primeru lahko cvetni prah, hišni prah, lasje ali bakterije negativno vplivajo na dihanje.

Čistilec zraka Airfresh Clean se bori z virusi in bakterijami ter odstranjuje neprijetne vonjave in prah iz zraka v zaprtih prostorih, naših stanovanjih, domovih.

Čistilec zračnega prostora Soehnle je zato idealen za alergike. Potrdila ga je tudi evropska fundacija za raziskave alergij (ECARF).

Ima štiristopenjski sistem za čiščenje, sestavljen iz predfiltra (prašni delci in lasje), EPA filtra (cvetni prah in bakterije), filtra za aktivnim ogljem (vonjave) in UV-C svetlobe (mikrobi), ki odstrani več kot 99% vseh delcev velikosti 0,3 µm in vonjave. Ko zrak prehaja skozi njih, se odstranijo prašni delci, lasje, cvetni prah, bakterije in neprijeten vonj. Ločeno preklopljiva ultravijolična svetloba UV-C se bori tudi proti vsem preostalim klicam.

Kakovost zraka lahko hitro in enostavno preverite na barvnem prikazovalniku z LED osvetlitvijo.

Samodejni način samodejno uravnava intenzivnost čiščenja in se prilagaja stopnji onesnaženosti zraka v prostoru.

Soehnlejev čistilec zraka lahko brez težav pustite vklopljen tudi ponoči, naprava je zelo tiha, le 30 dB pri najnižji moči. Za nemoten spanec (nočni način delovanja) poskrbi tudi dejstvo, da lahko med delovanjem izklopite kontrolne luči na čistilcu zraka v prostoru.

Naprava za čiščenje zraka je opremljena z zamenljivimi filtri. Zahvaljujoč zgodnji indikaciji zamenjave filtra lahko zdaj vsi v stanovanju vedno dihajo svež zrak!

Airfresh Clean čistilec zraka ščiti pred alergeni z vgrajenim UV-C svetlobnim in HEPA filtrom ter se bori proti virusom (testirano na bakterijah Staphylococcus aureus in Pseudomonas aeruginosa).

Barvna interpretacija kakovosti zraka na prikazovalniku s pomočjo LED svetlobe za lažji nadzor trenutne kakovosti zraka v prostoru v trkizno – modri barvi.

Trajanje čiščenja zraka lahko nastavite posamično s funkcijo časovnika (2, 4 ali 8 ur).

Štiri različne stopnje moči omogočajo največjo prilagodljivost pri regulaciji čiščenja zraka.

Čistilec zraka Soehnle uporabniku omogoča, da mu lahko nastavi tako intenzivnost čiščenja, kot čas delovanja na dve, štiri ali osem ur. Lahko pa deluje avtomatsko.

Na voljo sta dva modela:

Airfresh Clean 400, čistilec zraka, 68122, idealen je za prostore do 38 m²

Airfresh Clean Connect 500, čistilec zraka, 68098 s tehnologijo Bluetooth® podjetja Soehnle je opremljen s povezavo do aplikacije Soehnle Connect. Možen je centralni nadzor čistilca zraka prek pametnega telefona, pa tudi prikaz vseh ustreznih informacij o trenutni kakovosti zraka. S pretokom zraka 300 m³ / h je idealen za bivalne prostore do 78 m²