Prodajne uspešnice

Izbrano

Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja spletne prodajalne Leifheit.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstu potrošnikov (ZVPot), priporočili gospodarske zbornice Slovenije in splošnih kodeksov elektronskega poslovanja.

Uporabnik spletne strani je vsak, ki izpolni registracijski obrazec in si s tem pridobi geslo za vstop v trgovino in pravico do nakupa. Kupec je uporabnik, ki preko spletne prodajalne Leifheit.si opravi nakup.

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),

 • b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),

 • c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),

 • d) dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),

 • e) pogoje dostave artiklov ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),

 • f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,

 • g) način plačila in dostave,

 • h) časovno veljavnost ponudbe,

 • i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca odstop od pogodbe,

 • j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Ponudba artiklov

Zaradi narave poslovanja preko svetovnega spleta se ponudba osvežuje in spreminja pogosto in hitro.
Spletna cena je cena, ki velja za nakup preko spleta v primeru 100 % plačila z gotovino ali plačilo predračuna z nakazilom na TRR.

 

Načini plačila

Ponudnik omogoča trenutno naslednje načine plačila:

 • gotovino ob prevzemu (dostava Pošte Slovenije)

 • nakazilom na račun Steelplast d.o.o. (plačilo po predračunu)Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku potrditve naročila s strani ponudnika (v trenutku prejema elektronskega sporočila "Naročilo potrjeno").

Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z objavljenimi možnimi oblikami plačila.

 

Spletna prodajalna Leifheit.si deluje v skladu z veljavno zakonodajo in v vsakem trenutku skrbi za uporabnike in kupce. V morebitnih sporih si po svojih najboljših močeh prizadeva za sporazumno rešitev. Vsako morebitno pritožbo lahko kupec naslovi na objavljene kontakte.  

 

Vračila blaga

V skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot) je artikle možno vrniti v 30 dneh od prejema. Artikli morajo biti nepoškodovani in brez vidnih posledic uporabe. Stroške vračila blaga krije kupec.

Garancija


Izdelki imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu ali na računu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Garancijski roki so navedeni na garancijskih listih ali na računu.

Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije ali pa podatek v tem trenutku ni znan. V slednjem primeru lahko kupec kontaktira ponudnika, ki bo zagotovil ažurno informacijo.


Dostava


Informacije o dostavi so na voljo v razdelku "Dostava". 

 

Pritožbe in spori


Pritožba s strani uporabnika se poda prek e-poštnega naslova info@leifheit.si. Ponudnik si bo prizadeval, da se spori rešijo sporazumno.